A Moment With Nadia Olive Schnack

Frederiksberg, Danmark

Fotograf: Laura Short

Interiørdesigner og farvekonsulent Nadia Olive Schnack deler her hendes syn på farver i børneværelser, hendes anbefalinger til at bruge farver i hjemmet og hvor mange farver man skal jonglere af gangen – og afslører hendes egne favoritfarver, som dagligt bringer glæde i hjemmet på Frederiksberg.

Nadia i stuen, hvor farver og prints og tapet går op i en højere enhed.

Farver er for indretningen på lige fod med

andre materialer som træ, sten, tekstil o.lign. Farvernes største kvalitet er, at de kan binde det hele sammen og skabe en rød tråd i boligen. De kan også formidle en forandring i boligen - at man går fra en situation til en anden.

Det vigtigste er nok, at de er ekstremt dygtige til at skabe stemning - både god og dårlig. 

Mit barndomshjem var indrettet

primært af min mor, som er vokset op i Sovjetunionen. Hendes mor samlede på alle mulige pyntedimser, tunge gardiner, tapeter osv. Derfor var det en af grundene til, at min mor valgte at male alt hvidt med møbler i træ og læder. Det bærer selvfølgelig også præg af den tid jeg voksede op i, i 1980erne. Jeg kan huske, at jeg selv syntes det var frygteligt kedeligt og derfor fandt malerrester, som jeg eksperimenterede med. Det faldt ikke altid i god jord. 

Hvis man gerne vil tilføje farve/farver til sit hjem anbefaler jeg

at begynde i et lille rum, som et gæstetoilet eller entré. Det føles ikke overvældende at prøve farver af på et mindre område og kan let ændres, hvis man fortryder. Men jeg vil helst have en plan for hele hjemmet så sammenhænge bliver skabt og med det resultat, at det føles mere overvejet, roligt og nogle gange større. 

Hovedreglen med farver er

at det fungerer bedst når man jonglerer med tre farver. Heri kan også indgå møbler, lamper o.lign. Det giver den bedste balance, skønhed og dybde.

Der er farver overalt i hjemmet, fra datteren Maggies hjemmelavede tegninger med røde læber til blomster i smuk rød og dyb lilla.

Gulvet i kontoret er malet, og det giver en overraskende og fantastisk effekt – og danner rammen for farverne i værelset.

Børneværelset er et befriende rum

hvor der ikke er alt for mange regler. Her sættes legen fri og ikke mindst rodet.

Afhængigt af alder kan de fleste børn lide skarpe farver og når de bliver lidt ældre, kan de lide mørke. Jeg syntes, at man skal lytte til børnene, da de ved, hvad de befinder sig bedst i.

En klar og skarp farve såsom Pitch Blue from Farrow & Ball har en evne til at få alt legetøj, lamper etc. til at stå mere frem og med det resultat, at alt finder en plads og rummet på magisk vis bliver mere roligt og kontrolleret. Så de unger har nok fat i noget. Pastelfarver har jeg aldrig forstået i et børneværelse. 

Siden Covid har jeg været besat af farverne

orange og rød. Min egen analyse af det er, at jeg havde brug for positive og indbydende farver efter lang tid med fremmedgørelse og isolation. Det er farver som gør mig vældig glad og de er meget inspirerende for mig. 

Den bedste bog jeg har læst i år

er Knut Hamsuns “Sult” og det har jeg ikke fortrudt. Hvilket sprog. 

Den bedste souvenir jeg har bragt med hjem fra en rejse

er en kæmpe Pinnochio i træ, som vi har købt i Grækenland. Butikken kunne ikke være mere turistet, men jeg elsker den højt. 

I julegave giver min mand og jeg altid

hinanden en LP, så vi er altid spændte på, hvad den anden har fundet på af genialitet. Jeg holder også meget af hjemmelavede gaver. Særligt min datter Maggie er glad for at lave gaver og ikke mindst pakke dem flot ind og give dem væk. Stor kvalitet og super fede ting hun laver. 

Nadia i orangeriet, som er en del af huset.

"Børneværelset er et befriende rum, hvor der ikke er alt for mange regler. Her sættes legen fri og ikke mindst rodet."

— Nadia Olive Schnack