A Moment With Line Bak Rothstein

København, Danmark

Fotograf: Laura Short

31-årige Line Bak Rothstein, medforfatter til bogen Mad & Mødreomsorg og kok, venter sit første barn med ankomst lige på den anden side af jul.

Vi mødte Line i hendes og hendes mands hjem på en mørk men hyggelig december dag, hvor Line delte sine tanker og tilgang til de første 40 dage, hvordan de kom frem til datterens navn – og hendes drømme for dem som en lille familie på snart 3.

En fin gammel julestage til kertelys brænder i vinduet. Lines bog ligger under lyset, og hedder Mad og Mødreomsorg. Det er en bog, der sætter fokus på både ernæring og omsorg til alle mødre, men særligt i tiden op til og efter fødslen.

På grund af mit job har jeg

selvfølgelig gjort mig rigtig mange tanker omkring de første 40 dage, og jeg er netop begyndt at gå i gang med at forberede mig. Jeg vil fylde fryseren med hønsefond, hjemmelavet ravioli, kogte bønner, kåldolmere, surdejsbrød, min mormors frikadeller, daal og supper.

Og så tager vi hurtigt af sted i sommerhus på Mols Bjerge, så vi kan komme tæt på naturen og få gået nogle lange ture. Februar og marts er jo ikke de mest charmerende måneder i København, så vi tænkte, at det var rart at være tæt på skov og vand og en hyggelig brændeovn. 

Mine første indkøb til vores kommende datter er

uld, uld, uld og mere uld. Jeg har købt ensfarvede bodyer i uld, og så har jeg købt farverige sokker og selv strikket cardigans og bluser i multifarver i japansk uld. Nu er jeg så småt begyndt at tage hul på at lære at sy. Det vil være så fedt, så man altid lige kan bikse noget sammen og lave klæd-ud-tøj, når den tid kommer.

Vi bor småt i en rækkehuslejlighed

så et rent børneværelse er der ikke plads til. Det betyder at alle rum er for alle - så der er baby- og børneting over det hele, men der er også ret stort fokus på, at det hele ikke bliver alt for babyagtigt, bare fordi der kommer en lille en.

"Jeg ved, at der er et godt stykke tid til, at hun skal spise rigtig mad, men da mit arbejde jo handler om mad, børn og omsorg kan jeg slet ikke vente til vi skal have spisestel og bestik. Og så elsker jeg bare Elsa Beskow"

"Jeg broderer på ammepuden og tænker, at den skal blive ved med at få nye ting på sig gennem ammetiden.” 

Vi har tænkt meget over, at vores datters navn

skulle passe godt til vores efternavne, og så ønskede vi et kort navn på helst tre bogstaver. Jeg har engang passet en lille pige der hed Beate, som jeg var helt vild med, og så sætter sådan et navn sig jo fast. På den måde er vi kommet frem til, at vores datter skal hedde Bea.

Mine drømme om fremtidens ture med baby

inkluderer en masse skovture og vandreture. Jeg glæder mig sådan til at skaffe mig en rygsæk, hvor hun kan sidde i. Vi skal spise en masse madpakker og lave te på trangia.

Vi ville også rejse hvis ikke

der var noget der hed klimaforandringer. I så fald ville det helt sikkert være en tur tilbage til Sydkorea, hvor min mand og jeg rejste rundt i en måned for nogle år siden. Allerede dengang tænkte jeg, hvor børnevenligt det er og så elsker jeg bare al deres mad. Men hvis jeg skal være lidt mere realistisk, så er min store drøm en lang ferie på Gotland.

Små detaljer på hylden afslører, at der er en baby på vej. Her står en vintage Babar og pynter fint ved siden af savlesmække i Liberty of London stof.

"Vi skal på en masse skovture og vandreture, og jeg glæder mig sådan til at skaffe mig en rygsæk, hvor hun kan sidde i."

— Line Bak Rothstein