Gå videre

Mine Fem Favoritter med Carole Baijings

Carole Baijings om hendes passion for farver, balance mellem arbejde og fritid – og hendes fem STUDIO MINI favoritter

Billeder af Inga Powilleit

Hej Carole. Vil du introducere dig selv og din familie?
“Ganske kort – jeg er en hollandsk designer og farveelsker. De sidste to årtier har jeg været den ene del af Scholten & Baijings , som er et designbureau her i Holland. Her arbejdede jeg med produkt design, og har designet alt fra tekstiler til service til møbler og elektronik. Jeg har været meget heldig og har haft så mange spændende opgaver for store, globale virksomheder såsom HAY, Herman Miller, IKEA, MINI, Maharam, Georg Jensen og Samsung. Men det er nu min 7-årige søn Rem, som jeg er allermest stolt af. Siden starten af ​​året har jeg haft mit eget studie Carole Baijing Studio for Design, og min første kollektion 'A Pop of Colour' , som er et samarbejde med Fatboy , er lige blevet lanceret.

Hvordan ser en ideel dag ud for dig?
“En ideel dag for mig handler om balance mellem arbejde og fritid. Jeg elsker mit arbejde og kan bruge timer på at blande farver og udvikle designs, men det er lige så vigtigt for mig at gå i haven, eller at være sammen med familie og venner og nyde et glas vin. Rem elsker også at være udenfor, så vi har været ude at fiske rigtig mange gange på det seneste, og har også brugt meget tid på at bygge et legehus i et træ.

Hvad er det bedste ved at være mor?
“Det er at se Rem vokse op, og opleve verden gennem hans øjne. Han kan stille de mest uskyldige, men dybe og eftertænksomme spørgsmål. Det er som om, vi mennesker, som vi ældre, mister den nysgerrige bliver børn har. Vi gør ting på en måde, fordi vi er blevet fortalt, at det er sådan, de skal gøres. Det er fantastisk at se ham blive større, og opleve, at han bliver ved med at stille spørgsmål til den verden, vi lever i, og den måde, vi gør ting på.

Det er lidt samme tilgang jeg har til design. Det er skøn følelse at stå med det endelige produkt, men det er lige så fantastisk at se produktet gennem andres øjne. Jeg bruger så meget tid på at designe og overvære produktionen, så at få andre til at bruge, bedømme og stille spørgsmål til produktgiver og friskt input i processen.”

Hvor finder du oftest inspiration?
“Farver er min største passion. De er omdrejningspunktet når jeg designer, og noget jeg vender tilbage til igennem hele processen. Farver i alle former – rene, blandede, gennemsigtige, med gradueringer, osv. – giver produktet dybde og form. For mig er farve ikke bare noget, der tilføjes til sidst; det er kernen af ​​produktet og der, det hele starter.

Jeg finder stor inspiration i naturen. Jeg plejer at sige, at blomster ikke kan blive for meget, uanset hvor lyse og kraftige deres farver er. Det er en tanke, jeg bruger også for at udfordre mig selv: Jeg prøver konstant at bruge flere lyse, kraftige farver, uden at gå på kompromis med skabelsen af ​​et raffineret produkt.

Hvilke produkter er dine favoritter – og hvorfor?
Hendes er mine fem STUDIO MINI favoritter:

1. Kål bideletøjet Jeg elsker det her stykke legetøj. Det ser så ægte ud, og så har det tilmed den funktion, at det hjælper med at lindre babyers ømme gummer, når de er ved at få tænder. Og tænk hvis det kunne få børn til at vokse op med grøntsager, som en hurtig del af deres hverdag (hvis bare Rem kunne lide alt det grønne!). Jeg elsker, at det er lavet af 100% naturlig gummi og at det er malet i hånden – det er netop det, der giver nuancer og dybde i malingen, og får det til at se så ægte ud.

For et par år siden lavede vi hos Scholten & Baijings et projekt, der hed 'Vegetables' , som gik ud på, at håndmale forskellige tekstiler, for at skabe en lignende effekt som på kålbladet her. Vores projekt havde ikke det funktionelle aspekt som bidelegetøjet, men bag vores 'grøntsager' var samme intensitet, farvedybe og håndværk. Måske er det derfor, at dette kålblad er blandt mine favoritter!

2. ASMR Tapet Jeg har altid elsket at arbejde med gradueringer, og jeg synes, at der er noget helt særligt over ASMR tapetet. Jeg arbejdede selv med farve-graduering første gang tilbage i 2005 på et projekt, der hedder 'Colour Plaids' , som er sengetøj, vi designede for HAY. ASMR tapetet udstråler en særlig ro, synes jeg, og derudover er det en fordel, at tapetet kan printes efter mål, så man sikrer, at selv gradueringen sidder præcist på væggen, hvor man gerne vil have den.

3. Strikket Vandflaske Pude Jeg elsker denne her strikkede vandflaske-pude, og elsker den endnu mere efter jeg ved, at den er håndlavet i Bolivia af kvinder fra et selvstyret arbejdsfællesskab. De bæredygtige puder og tekstiler fra Oeuf adskiller sig både på kvalitet og med deres humor – og begge dele er noget, jeg kan genkende i hollandsk design.

4. MADO Huskespil Rem og jeg elsker at spille spil sammen, og huskespillet har altid været et af vores favoritspil. Det styrker både hans og min hukommelse, og gør, at han sidder stille og spiser middag samtidigt. Samarbejdet her mellem Soft Gallery og MADO med de fine farver og smukke prints var dømt til at blive en succes.

5. MIDI Foldekasse Det er ofte svært for mig at finde plads til alt, så derfor er en stor glæde at finde produkter, der løser det problem og samtidig ser pæne ud. Mange af dem, tak.

Kurv

Kurven er tom

Gå til butikken

Vælg variant